День кухаря

2022-10-20

Щорічно 20 жовтня кухарі та кулінари всього світу відзначають своє професійне свято, засноване Всесвітньою асоціацією кулінарних співтовариств у 2004 році.

Саме завдяки їхній майстерності та фантазії звичайна їжа перетворюється на справжні витвори мистецтва. Слово «кулінарія» походить від латинського слова «culina» - кухня й означає кухарська справа.
Професія кухаря — одна з найбільш затребуваних у світі і одна з найстародавніших.
Про те, хто першим придумав приготувати м'ясо добутої дичини або зібрані в лісі рослини, історія, звичайно, замовчує. Зате існує легенда про жінку, чиє ім'я дало назву всій галузі — кулінарії.Стародавні греки шанували бога лікування Асклепія (він же — римський Ескулап). Його дочка Гігея вважалася берегинею здоров'я (від її імені, до речі, сталося слово «гігієна»).
А їх вірною помічницею в усіх справах була куховарка Кулина, яка стала протегувати кухарському мистецтву, що отримало назву «кулінарія».

А ми запрошуємо усіх до літературного смакування, адже і читання буває надзвичайно апетитним. Особливо, коли це книги від Видавництво Старого Лева, присвячені тематиці кулінарії.

/Files/images/17_veresnya/avsd/312616193_1108315233137606_5702224464355696706_n.jpg









































Кiлькiсть переглядiв: 95