• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Події
  • Читаючий Четвер. Редінг Барбара. «Безумці: З історії кохання Михайла Коцюбинського та Олександри Аплаксіної» (серія «Автографи часу»)

Читаючий Четвер. Редінг Барбара. «Безумці: З історії кохання Михайла Коцюбинського та Олександри Аплаксіної» (серія «Автографи часу»)

2020-11-12

/Files/images/17_veresnya/22.png

















Про тих, чиї життя і творчість –непідвладна часові цінність.

Роман БарбариРедінг написаний від другої особи. З його сторінок читач почує тільки голос жінки. «Безумці» - побудована на любовних листах Михайла Коцюбинського до коханої жінки Олександри Аплаксіної. Кохання старшого чоловіка до молодої дівчини, котра годиться йому майже в доньки, був приречений на нещастя. І, здається, вони усвідомлювали що все їх кохання тільки лиш мрія…

Він був одружений, мав четверо дітей, які потребували опіки батька. Однак, не маючи змоги покинути сім’ю, Коцюбинський безтямно кохав Олександру. І здається роман між цими двома був більш епістолярний, ніж реальний. Герої відчайдушно прагнуть спільного життя, а воно як вода тече крізь пальці. Мало побачень, багато листів.

Найглибше у романі відкриваються почуття героїні. Цікаво читати про подорожі Коцюбинського, про його останні роки, місяці, дні життя… І поховання. Коли кохана проводжає свого найдорожчого чоловіка в останню путь у натовпі майже двохтисячної процесії.

Він пішов, а вона проживе ще доволі довге життя. Більше 60 років без нього, сама, без власного родинного вогнища…«Це справжній безум - хотіти бути з тим, хто ніколи не зможе бути з тобою».


/Files/images/13_veresnya/єдин.png






















Познайомтесь з «іншим» Михайлом Коцюбинським, прочитавши книгу БарбариРедінг «Безумці», яку ви маєте можливість взяти на абонементі Публічної бібліотеки. Можливо, прочитавши цей твір, вам також спаде на думку перечитати твори класика української літератури – Михайла Коцюбинського.

/Files/images/13_veresnya/книгага.jpg



































Романенко Л.В.

Кiлькiсть переглядiв: 225