• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Події
  • Читаючий Четвер. Вацлав Гавел: «Промови та есеї.»

Читаючий Четвер. Вацлав Гавел: «Промови та есеї.»

2020-11-05

/Files/images/17_veresnya/22.png

Вацлав Гавел був дев’ятим і останнім президентом Чехословаччини, а також першим президентом Чехії. Він був відомий чеський політик та громадський діяч, дисидент, драматург, есеїст, критик комуністичного режиму. Гавел один з символів «Празької весни». Після придушення повстання у 1968 році провів декілька років у в’язниці.

/Files/images/17_veresnya/книга 011.jpg

В нашій бібліотеці є збірка «Промови та есеї» автором якої є Вацлав Гавел. В неї увійшли п’ять текстів відомого політика. У своїх роботах він описує небезпеку тоталітарних режимів, вказуючи на їх фальш, руйнування моральних устоїв, брехню. І хоча ці тексти написані ще в минулому столітті, теми підняті в статтях не втратили актуальність.

Вацлав Гавел нагадує що історія важлива, її потрібно знати, вчити і робити висновки. Він бачив політику, як постійну боротьбу за ідеали, незламну віру в людину. Зацікавленому читачу буде легко впізнати в тих проблемах, які зараз ще й досі не здолані нашим суспільством. Для Вацлава Гавела європейський гуманізм існував завжди.

Щоб краще розуміти історію боротьби за свободу і європейські цінності, завітайте до бібліотеки і візьміть книгу Вацлава Гавела «Промови та есеї».

/Files/images/17_veresnya/Гавел.jpg

Романенко Л.В.

Кiлькiсть переглядiв: 239