Читаючий Четвер. Люко Дашвар

2020-08-20

/Files/images/13_veresnya/22.png


















Цього Читаючого Четверга ми поговоримо про ЛюкоДашвар. Вона має декілька нагород в різних номінаціях «Коронації слова». Справжнє ім’я письменниці Ірина Чернова.

/Files/images/13_veresnya/Люко_Дашвар.jpg





















Народилася Ірина Чернова в Херсоні. З 1986 по 2006 року була журналісткою. А вже після почала писати сценарії для телебачення. Є автором понад 20 сценаріїв для фільмів та серіалів. В титрах писали її справжнє ім’я.

Для подання роману на конкурс «Коронація слова» потрібно було використати псевдо, оскільки конкурс проводиться анонімно, ось так і з’явилася «ЛюкоДашвар». В ньому зібрані літери й склади з імен самих дорогих для письменниці людей.

Перша книга «Село не люди» у 2007 році здобула II премію на конкурсі. Також в різні роки за участь у конкурсі за роман «Молоко з кров’ю» та «Рай. Центр» автор отримала нагороди. А у 2012 році ЛюкоДашвар отримала відзнаку «Золотий письменник України».

Твори письменниці набувають неабиякої популярності. Вона зуміла з абсурду людського існування витворити такі романи, що користуються попитом на українському читацькому ринку. Реалії нашого життя, гарні діалоги, жива мова, динамічний сюжет, влучні характеристики героїв – все це привертає увагу читачів. Авторка вже має своїх численних палких шанувальників.

Говорити про письменнию та її твори можна багато, але краще знайомитися з творчістю особисто. Тож приходьте до Публічної бібліотеки і читайте: «Ініціація», «Мати все», «Покров», «Село не люди», «Молоко з кров’ю». Приємного знайомства з автором та його творами.

/Files/images/13_veresnya/Книгиa.jpg

























Романенко Л.В.

Кiлькiсть переглядiв: 384