• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Події
  • Читаючий Четвер. Кралюк Петро «Петро Конашевич-Сагайдачний – творець української нації?»

Читаючий Четвер. Кралюк Петро «Петро Конашевич-Сагайдачний – творець української нації?»

2020-07-30

/Files/images/13_veresnya/22.png

Сива давнина. Далекі часи. Наша з вами історія. Деякі історичні факти були приховані. Зі здобуттям незалежності ми по іншому дивимось на нашу історію. Сьогодні ми з вами ознайомимось із твором Петра Кралюка - доктора філософських наук, професора, голови Вченої ради Національного університету «Острозької академії», - «Петро Конашевич-Сагайдачний – творець української нації?».

/Files/images/13_veresnya/Автор.jpg

Гетьманування Петра Сагайдачного стало цілою епохою в історії українського козацтва. Отримавши освіту у Острозькій Академії Петро Конашевич-Сагайдачний зробив величезний внесок в зміцненні козацтва на Україні, а головне - в перетворенні Війська Запорізького на виразника волевиявлення українського народу та на потужну військову силу.

/Files/images/13_veresnya/фото_сагайдачного.jpg

Образ Петра Сагайдачного оспіваний у багатьох українських народних піснях та козацьких думах.Писали про гетьмана Ю. Будяк, П. Куліш, Д. Мордовець, З. Тулуб, А. Чайковський…

В своїй же книзіПетро Кралюк приділяє велику увагу творенню образа Петра Конашевича-Сагайдачного як у художній так і у історичній літературі. Діяльність гетьмана розглянута у контексті конкретних історичних подій XVII століття. Своїми діями Петро Конашевич-Сагайдачний визначив вектор становлення української нації. Його походи на Московію, чорноморські походи, участь у Хотинській битві сприяли розвитку майбутньої Української держави.

/Files/images/13_veresnya/Петро_Сагайдачний.jpg

Щоб краще зрозуміти образ гетьмана, більше про нього дізнатися, треба прийди до Публічної бібліотеки і прочитати книгу Петра Кралюка«Петро Конашевич-Сагайдачний – творець української нації?». Історію рідної країни дуже важливо знати. Читайте і дізнавайтесь ще більше різних фактів про наше минуле.

Романенко Л.В.

Кiлькiсть переглядiв: 281