День хрещення Київської Русі

2020-07-27

28 липня в Україні щорічно відзначається державна пам’ятна дата – День хрещення Київської Русі. Саме цього дня Православна Церква вшановує пам'ять Святого Рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Київської Русі, одного із засновників і покровителів нашої державності. Хрещення Русі – це і справді дуже велика подія в історії нашого народу, яка змінила духовне і культурне життя людей та звернула їх до справжніх цінностей та віри в Бога.

Це свято є символом єдності державного і духовного начала України. Воно фіксує в собі кілька важливих значень — спадкоємність тисячолітньої історії країни і нації та неподільність українського народу.

/Files/images/13_veresnya/110304061_302711384417466_3998939749714297863_n.jpg

До уваги користувачів Публічної бібліотеки представлено книжкову виставку «Хрещення Київської Русі:погляд через віки», з якої можна дізнатись про історію свята, яке існує всього кілька років, хоча і прославляє собою подію, що трапилася багато століть тому.Виставка висвітлює історичну знакову подію для всього українського народу, містить багато православних фактів та матеріалів першоджерел. Історичні відомості бібліотекарі знайшли в книжках по історії України. Не оминули цю тему й в художній літературі. Багато українських та зарубіжних письменників описали цю тему у своїх творах. Ці твори експонуються на виставці і сьогодні мають неабиякий попит у користувачів.

Важливо зазначити, що темою Хрещення Русі та взагалі темою релігії наразі цікавиться дуже багато людей. Запрошуємо всіх кам’янчан до Публічної бібліотеки та ознайомитися з новою літературною експозицією.

Кiлькiсть переглядiв: 227