Не обміліє пам'яті ріка.

2014-05-08

Минають зими, минають весна, відходять в історію рік за роком, десятиліття за десятиліттям та не згаснуть в пам'яті народній світлі імена тих, хто віддав своє життя за рідну землю і тих, хто пройшовши важкими дорогами війни, з перемогою піднімав з руїн нашу країну.
Для нинішнього молодого покоління у наш складний, неспокійний час дуже важливо поспілкуватися з ветеранами війни і з перших уст почути правду про ті далекі воєнні роки. І тому напередодні Дня Перемоги в Кам'янській районній бібліотеці для учнів ЗОШ №1 9-Б, 10-А та 10-В класів була проведена зустріч з ветераном війни Ф.П. Людним.
Федір Петрович — нині полковник у відставці, ветеран Великої Вітчизняної війни, досвідчений педагог, невтомний журналіст, почесний краєзнавець України, почесний громадянин м. Кам'янка.
Серед його літературно-краєзнавчих творів багато праць присвячених темі війни, це і не дивно, адже сам автор пройшов отими тяжкими фронтовими дорогами війни.
За участь у кривавих і напружених боях на Сандомирському та Одерському плацдармах Федір Петрович нагороджений орденами: «Червоної зірки», «Вітчизняної війни І -го ступеня», «За мужність».
Федір Петрович завжди був і залишається активним учасником громадсько- суспільного життя нашого міста та району.
Понад 10 років він очолював
Кам'янське районне товариство «Знання», був лектором- міжнародником, обирався головою профкому Кам'янської ЗОШ № 1.
Понад 20 років є головою ради ветеранів цієї школи, членом правління районної організації ветеранів війни і
праці.
Він був делегатом 3-х з
'їздів товариства «Знання» України в 1958, 1964 і 1968 роках.
Читачі мали нагоду детальніше дізнатися про найбільшу танкову битву – Курську битву, та Корсунь-Шевченківську битву, в якій загинуло 210 кам'янчан, адже наші земляки брали участь у напружених боях з ворогом від перших і до останніх днів війни. Учні одні з перших мали можливість познайомитись з макетами майбутніх книг Федіра Петровича «Кам'янщина партизанська» та «Побачене і пережите», які, сподіваємося, дуже скоро будуть видані і читачі нашої бібліотеки зможуть їх прочитати.

Бібліотекар читального залу ЦРБ Онойко Т.В


/Files/images/IMG_3463.jpg





















/Files/images/IMG_3466.jpg






















Кiлькiсть переглядiв: 297