Читай , щоб зробити світ кращим

2019-03-28

З метою заохочення учнів до читання, пропаганди української книги, розвитку естетичних потреб особистості, виховання в учнів любові до книги, культури читання з 25 березня по 29 березня в бібліотеках Кам’янської ОТГ пройшов традиційний Тиждень дитячої та юнацької книги.

Цьогорічний Тиждень дитячої книги був неймовірно насиченим та приніс купу сюрпризів.

Розпочався Тиждень святом для найменших читачів - посвята в читачі першокласників«Казкова країна мудрої Книги».

25 березня учні 1-А, 1-Б, 1-В ЗОШ №1 стали справжніми читачами бібліотеки на літературному святі «Казкова країна мудрої Книги». З цією подією їх вітали бібліотекарі ПБ дитячого абонементу Безверха С. Г. та Дмитрук Ю.Ю.
Хлопчики та дівчатка із задоволенням грали, відгадували загадки, збирали літери, танцювали.
Врешті діти довели , що вони поважають і люблять книгу і читання, а ще пообіцяли стати найкращими читачами нашої бібліотеки!
На завершення заходу першокласники отримали посвідчення читача.
/Files/images/13_veresnya/v2/1.jpg

Другий день Тижня був присвячений книжковим новинкам. 26 березняучні 7- В ЗОШ №1 класу мали змогу познайомитися з новою літературою яка була представлена в слайд – презентації«Новеньку книгу погортай у світ цікавий завітай» бібліотекарями ПБ дитячого абонементу Безверхою С. Г. та Дмитрук Ю.Ю.
Працівники ознайомили присутніх з новинками дитячої літератури,розповіли про сучасних українських та зарубіжних авторів.
/Files/images/13_veresnya/v2/2.jpg

Також цього дня юні читачі Юрчиської сільської бібліотеки завітали на літературні мандри «Подорож країною Сонячних зайчиків Всеволода Нестайка». Бібліотекар Пишенко Г.В. познайомила юних читачів з біографією чудового дитячого письменника та розповіла про його літературний спадок.
Але головним героєм мандрів була книга «Дивовижні пригоди в лісовій школі».
Діти з захопленням слухали про дивовижні пригоди птахів і звірів та пізнавали ліс і його мешканців. 27 березня, на третій день Тижня дитячої і юнацької книги в читальному залі Публічної бібліотеки відбулася презентація книги Н. Топської «Зачарована квітами» за участю учнів 9 Б, 10 Б та 11 В класів Кам’янської ЗОШ №1.
Бібліотекар Онойко Т.В. ознайомила учнів із життєвим і творчим шляхом талановитої художниці К. В. Білокур через книгу Н.Топської «Зачарована квітами».У великому і світлому сузір’ї діячів культури рідного народу пломеніє вогнем яскрава зіронька – Катерина Білокур, яка своїми полотнами й душею виспівала дивовижну красу України в квітах. В кожній душі її картини пробуджують любов до життя, щире бажання творити добро, розкривати душу назустріч світлу та красі. Талант її був великим та багатогранним.Цікаве видання адресоване дітям середнього та старшого шкільного віку, а також усім, хто полюбляє чарівний світ українського мистецтва.
/Files/images/13_veresnya/v2/3.JPG

27 березня вТимошівській сільській бібліотеці відбулася презентація нових книг «Познайомимось! Ми новенькі!».
На захід до бібліотеки завітали дітки дитячого садочку.
Вони залюбки познайомились з новими книгами, з цікавістю розглядали малюнки.
Кожен маленький читач вибрав собі книжечку. Особливо сподобались книги із серії «Веселка». Бібліотекар Ситник Ж.В. прочитала декілька казок. Діти уважно слухали і обговорювали героїв книг.
Загалом дітям сподобалось ознайомлення з новими книгами і вони пообіцяли приходити частіше в бібліотеку.
Кожна людина приходить у цей світ із тією місією,яка призначена саме для неї.
Творчість – це особливість дитячого буття , оскільки у дитинстві все яскравіше – і враження і відкриття,і фантазія.
Важливим є створення для дітей того середовища, де б вони могли розкрити свої здібності.
Атмосфера доброзичливості, свобода вибору – це ті умови,в яких щедро розквітає дитяча творчість.
Тому на четвертий день Тижня книги - 28 березня в ПБ було проведено літературне свято «Талановита юнь Кам’янщини».
Свято провели члени літературної студії імені Д.КононенкаДарина Бондаренко,Косюк Яна,Захаренко Софія та Пархоменко Дарина, під творчим керівництвом Таміли Петрівни Чупак. Вони подарували присутнім хвилини поетичної наснаги та музичної насолоди. Приємно здивувала сама юна учасниця свята –поетеса з с. Косарі Даринка Пархоменко, яка була учасником Всеукраїнського конкурсу патріотичної поезії.
Всі виступаючі були нагороджені дипломами за участь у Всеукраїнському дитячому літературному конкурсі« Творчі канікули» та отримали в подарунок збірку, до якої увійшлироботи запрошених учасників студії ім.Д.Кононенка та роботи,які Головне журі визнало кращими.
/Files/images/13_veresnya/v2/4.jpg

В останній день Тижня, 29 березняв бібліотеці було проведено «Книжковий арт». Бібліотекарі ПБ дитячого абонементу Безверха С. Г. та Дмитрук Ю.Ю. для учнів 8-Б і 8-В ЗОШ №1 провели слайд-презентацію«Історія виникнення книг».
Також учні переглянули відео «Цікаві факти про книги» , з якого дізналися пронайменші та найбільші книги в світі.
/Files/images/13_veresnya/v2/5.jpg

Так минув Тиждень дитячої та юнацької книги, бібліотеки Кам’янської міської ради гостинно чекають на своїх читачів.Ми прагнемо і надалі реалізовувати всі свої можливості на користь своїм читачам та зробити бібліотеку найпривабливішим місцем для дітей і не тільки…

Кiлькiсть переглядiв: 500