Стежками, де ходив Тарас

2019-03-05

5 березня, на передодні дня народження великого Кобзаря, бібліотекар Онойко Тетяна Валентинівна підготувала і провела літературну годину «Стежками, де ходив Тарас» за участю учнів 9 А та 10 кл. Кам’янської ЗОШ№2.


/Files/images/13_veresnya/v3/1.JPG


Бібліотекар детально висвітлила сторінки цікавого і нелегкого життя і творчості талановитого митця – Т.Г. Шевченка, які поєднані з його батьківщиною – рідною Черкащиною.
Адже саме тут 9 березня 1814 р. в с. Моринці в родині Григорія Шевченка народився син Тарас, тут він зробив свої перші кроки, почув першу колискову, а згодом і прадавню історію слави козацької.
В селах Шевченкове, Моринці, Будище минуло його нелегке дитинство.
Чотирнадцятирічним хлопчиком Тарас покинув Черкащину, а потім тричі приїздив сюди – у 1843, 1845 і 1859 роках.
Бібліотекар наголосила, відвідини рідної землі закарбувалися в пам’яті поета як найбільш незабутні, хвилюючі, щирі і сокровенні.

/Files/images/13_veresnya/v3/2.JPG


Родзинкою заходу було проникливе декламування учнями улюблених рядків з творів Кобзаря , особливо Шевченко Дариною
/Files/images/13_veresnya/v3/3.JPG


На завершення заходу учні позмагалися у вікторині-грі «Шевченкові твори ,сяють як зорі», де в активному змаганні команд «Кобзарі» та «Гайдамаки» перемогла дружба юних читачів.
Тож читаймо і перечитуймо безсмертні твори поета.
/Files/images/13_veresnya/v3/4.JPG

12 березня бібліотекар Онойко Тетяна Валентинівна провела літературно-мистецьку годину «Черкащина – Тараса рідний дім» за участю учнів 10 А класу Кам’янської ЗОШ №1, класний керівник Архипюк Л.М.




























































































































Кiлькiсть переглядiв: 355