У їхніх серцях жила Україна

2019-02-20

/Files/images/13_veresnya/a3/1.jpg

У ці дні ми з сумом відзначаємо 5 річницю трагічних подій на майдані Незалежності, коли під час революції Гідності з 18 по 20 лютого було поранено більше тисячі людей, загинуло понад сто протестувальників.
Сьогодні ми їх називаємо Небесною Сотнею.

День Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України.

/Files/images/13_veresnya/a3/2.JPG

Напередодні , 7 лютого бібліотекар Онойко Тетяна Валентинівна провела годину-реквієм «У їхніх серцях жила Україна», за участю читачів 9 А та 9 Б класів Кам’янської ЗОШ №2.

Бібліотекар наголосила, що 104 Героям Небесної Сотні посмертно присвоєно звання Героїв України, безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли на небеса, але вони вічно житимуть у пам’яті народній, бо Герої не вмирають.
Особливо урочисто читали поетичні рядки : Магльована Анна, Христенко Софія, Андрусенко Дарія, Гуренко Віталіна, Присівко Юля.

/Files/images/13_veresnya/a3/3.JPG

Героям майдану, що впали мертвими за світле майбутнє України була присвячена хвилина мовчання.

/Files/images/13_veresnya/a3/4.JPG

Захід завершився знайомством з цікавими книгами до цієї теми, зокрема: Стражний О. «Менталітет Майдану»; Рудневич М. «Я з Небесної Сотні»; «Євромайдан «лірична хроніка ; «Майдан від першої особи» та інші книги, що чекають на своїх читачів. 20 лютого бібліотекар Онойко Тетяна Валентинівна провела урок-вшанування «Герої не вмирають» за активною участю учнів 11 Б класу Кам’янської ЗОШ №1, класний керівник Петрова А.Л.

/Files/images/13_veresnya/a3/5.jpg
























































Кiлькiсть переглядiв: 294