«По закону і по совісті»

2018-12-10

/Files/images/1009/nn/0.jpg

Мої права – це обов’язки інших,
права інших – це мої обов’язки

Кожній людині, незалежно від віку, корисно знати свої права, які йому даються при народженні.
Тобто його невід’ємні права і свободи, властиві йому як людині – члену світової спільноти, громадянину або просто жителю своєї країни.
Захищати права людини повинна держава та її закони. Життя інколи подає нам такі уроки, що ми волею-неволею починаємо відстоювати свої права. Тому важливо сьогодні знати кожному ази правової абетки для захисту своїх прав. 10 грудня День права людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

/Files/images/1009/nn/1.jpg

В рамках проведення Тижня права в Публічній бібліотеці влаштовано книжкову виставку «По закону і по совісті» на юнацькому абонементі.
Огляд книжкової виставки 10 грудня провела бібліотекар юнацького абонементу Сербул Г. М. В Першому розділи «Держава. Право. Суспільство» представлені книги про історію виникнення, розвиток і становлення права нашої держави, теорію та історію державного управління та основний закон – Конституцію України. Другий розділ «Основні права, свободи та обов’язки громадян» представлений книгами, які цікаві молодим: про права людини, конвенція ООН про права дитини. Права та обов’язки, свобода і відповідальність – тільки в комплексі ці поняття роблять людину повноправним представником суспільства. «Юридична відповідальність за правопорушення» - це третій розділ книжкової виставки.
Саме в цьому розділі можна познайомитися з такими видами прав, як адміністративне право, житлове, цивільне, господарське, сімейне та багато інших прав.
/Files/images/1009/nn/2.jpg

Учні з цікавістю прослухали про конституційні права та обов’язки, адже це сприяє підвищенню загального рівня правової культури підростаючого покоління, поширенню інформації з питань реалізації і захисту прав людини серед молоді, запобігання проявам асоціальної поведінки в молодіжному середовищі.























Кiлькiсть переглядiв: 253